lördag 7 november 2009

Followit AB — ett föredöme

(förutom namnet)


Den lilla behållaren älsklingen har under hakan innehåller inte starka drycker — han, liksom den övriga familjen föredra'r vatten som genomgående dryck — nej det är en liten sändare, så jag vet var jag har honom.
Under de tre åren vi haft pejlutrustningen så har det varit några mindre problem. En liten skruv har haft en tendens att lossna, antennen har fastnat och en liten packning har försvunnit. Varje gång har de fixat problem snabbt och utan kostnad. I förra veckan försvann den lilla skruven igen. Jag mejlar och berättar om det senaste problemet och får genast en ny sändare. Vänligt och snabbt bemötande, trots att jag förmodligen är en av de minsta och obetydligaste kunderna.

6 kommentarer:

 1. Tänk om alla utegående katter hade en sån! Så mycket sorg och vånda som skulle sparas!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr är det väl så att på landsbygden, där utekatter är vanligast, värderar man inte katter så högt. Att betala för en pejlutrustning, kastrering och årlig vaccination tycker många är onödigt - det går ju alltid att skaffa en ny katt. Dessutom är det inte många som känner till att det finns.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Men det var väl en osedvanligt fiffig mackapär......fast den vita behöver inte sådant. Hon är extremt mycket innekatt. Springer ut och gör det nödvändiga frampå kvällen också snabbt in igen och draperar sig i någon möbel av valfri sort eller i hundkorgen.
  mvh R

  SvaraRadera
 4. Renée,
  Min älskling blir nästan innekatt på vintern, nyttjar inomhusfaciliteter och slumrar helst på en huvudkudde. Men på sommarhalvåret blir han en oförvägen yngling som är ute och rullar hatt.
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Karlavagnen,
  Från en firma i Lindesberg som heter Folowit AB.
  Det märkliga är, att nu när jag kikar på deras hemsida så verkar det inte som den utrustningen jag har finns. Men du kan ju mejla och fråga. Katter är nog inga storkonsumenter av pejlingsutrustning - kan tro att jakthundar är en betydligt större grupp. Så har jag hört att de gör utrustningar för lejon och antiloper i Afrika.
  Men de är som sagt vänliga, så kontakta dem!
  http://www.reperto.se/page.asp?id=361

  Min utrustning ser ut som den längst ned till vänster här: http://www.reperto.se/page.asp?id=183

  Berätta vad de säger - jag är nyfiken på om de har slutat med de små sändarna.
  Margaretha

  SvaraRadera