onsdag 11 november 2009

HöstHöstens dagar äro
genomskinliga
och målade på skogens
gyllne grund...
........ Edith Södergran

.... ...... ur Höstens dagarGår längs med nyponhäcken på väg till brevlådan, upptäcker det här något begagnade nyponet som jag känner mig befryndad med.


Men bara några steg längre bort hittar jag ett annat nypon som jag också känner stark släktskap med — vi är lika omogna och efter vår tid. Ett nypon som uppenbarligen trott att det hade massor med tid på sig att utvecklas, så plötsligt slår Kung Frost till och hans undersåtar har inte en chans att mogna.
Även om vi på våra breddgrader betraktar november som en höstmånad så tycker jag nog att årets november är ovanligt vintrigt. Snöflingorna har flugit i luften hela da'n och det känns som att traska runt under en jättestor fuktig yllemössa.


I morgon far jag och datorn till sta'n — har jag tur får jag datorn med mig när jag är färdig att åka hem. Annars kommer jag att vara mer frånvarande än vanligt ett tag framöver. Så svarar jag inte på mejl och kommentarer så vet ni vad det beror på.

10 kommentarer:

 1. Ja, då håller jag tummarna för att du får med dig datorn hem igen!

  SvaraRadera
 2. Tack Christina,
  Håll hårt! Annars måste jag åka till sta'n för att hämta den - 13 mil tur och retur. Inget jag ser fram emot!
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du får datorn med på hemfärden. Idag har jag knipsat av och posten kommer som/med ett skott. Tack för det tjusiga Lerinkortet, denne gudabenådade konstnär.Ha det så gott. Tänk på att alla nypon är proppfulla med c-vitaminer även om de är både lite gamla och mer eller mindre bedagade. :)

  SvaraRadera
 4. Lisette,
  Visst är Lerin fantastisk. Vi har ju hans museeum här i byn.
  Jag är inte så pigg på att skörda nyponen i häcken eftersom den gränsar mot en väg. Men jag får en kick bara av att titta på dem.
  Ser fram emot skottet!
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. Hihi. Jag tänkte miera på det du skrev själv i inlägget. Det var du som var det lilla nyponet ;))
  Hoppas att du fick med dig datorn hem.

  SvaraRadera
 6. Det finns en outsäglig skönhet i det begagnade, det slitna, det av väder och händer nötta, det som fått vara med och se, känna, uppleva. En mycket större skönhet än i det blanka, nya...

  SvaraRadera
 7. Lisette,
  I dag är jag nog ett rätt begagnat litet nypon, det var en jobbig dag i går - men jag fick datorn med mig hem! När jag hämtat mig ska jag kika på datorn och se om allt fungerar som jag vill.

  Mira,
  Wabi-sabi!
  Vi västerlänningar har av någon anledning blivit besatta av det evigt unga, vackra och glättiga.
  En av mina keramiker-vänner tillbringade en tid i Japan och är fascinerad av olikeheterna. Här kan en kund komma tillbaka och klaga om det blivit en prick på glasyren därför att de har förvarat i citroner i skålen - i Japan tillför det skålen något.

  Margaretha

  SvaraRadera
 8. Precis när jag skickade iväg min kommentar inser jag att jag inte ska klaga över att jag är så begagnad i dag. Wabi-sabi - jag är vacker!
  Margaretha

  SvaraRadera
 9. HOppas att datorn -och du- är OK. Jag visste inte att Lerinmuseet finns i din by. Lyllos dig! Skotten är på väg.

  SvaraRadera
 10. Jo, vi är glada över att ha nära till Lerinmuseet - tyvärr är det bara öppet på sommarhalvåret. Det är stort som bara 17 - jag tycker nog det är bäst om man kan ta en liten bit i taget.
  Har inte orkat kolla alla datorns funktioner än - men måste tackla det snart eftersom det är hög tid att sätta igång julkortsproduktionen.
  Margaretha

  SvaraRadera