fredag 20 november 2009

En dag i novemberJag har hört domherrarna — och domfruarna — i flera da'r nu, men inte förrän i dag visade de sig. Stora flockar flyger omkring, men sätter sig högt upp i björkarna för att jag inte ska kunna fotografera dem.
Går längs älven och ser att bävern har bråda dagar. Men även de har lämnat bevisen på sin framfart utom räckhåll för mig. Det är mycket vatten i älven, och den håller god fart söderut — jag har ingen som helst lust att följa med den. I alla fall inte utan farkost.
De utomeuropeiska julkorten är färdiga att skrivas under. I morgon ägnar jag mig nog åt Gutenberg — men sen hugger jag i med de europeiska.

Vi har blivit lovade sol i morgon, det är på tiden för hitintills har vi haft en enda timme sol i november.Statyn "Sola i Kallsta" är gjord av Herman Reijers och kom på plats 1985.

"Sola", eller Eva Lisa Holtz som hon egentligen hette föddes 1739. Hon kom att arbeta på Carlstads Gamla Gästgiveri där hon blev vida känd för sin skönhet och sitt soliga humör. Eva Lisa var även ekonomiskt sinnad, sparade pengar och kunde år 1812 köpa gästgiveriet. När hon dog 1818 skrev prästen i dödsboken: "Solen i Karlstad". Som "Sola" lever hon ännu i Karlstadbornas sinnen.

2 kommentarer:

 1. Du tar så jättefina bilder. Jag såg att flera redan har sagt att du borde ge ut en bok med dina foton och jag håller med dom.
  Jag tycker jättemycke om att få julkort men jag är dålig på att skicka. Men nu blev jag lite sugen på att göra det fast jag köper nog kort.

  SvaraRadera
 2. Kattis,
  Det gläder mig naturligtvis att du tycker om mina bilder. Det jag svarade då, gäller fortfarande. Dessutom är det ju så att det är en väsentlig skillnad på att ta' bra bilder och att vara professionell fotograf. För mig räcker det att vara en hygglig amatör.
  Det är klart att du ska skicka julkort! Man måste inte göra dem själv - men jag tycker att det är roligt. Dessutom skickar jag så många, och det blir mycket billigre att göra dem själv.
  Margaretha

  SvaraRadera