torsdag 19 november 2009

Urspårad

"De skönaste planer, må de vara uppgjorda av
möss eller människor, går ofta om intet"


Nog är det så, jag planerar min dag, men så inträffar något som gör att dagen ta'r en annan väg än min noggrant uttänkta.

Den enkla planen var att göra julkort i dag — det låter ju inte så komplicerat. Jag vet precis hur de ska se ut, papper finns mallar och adresser finns — bara att köra på. Men tror nå'n att det blev så.

Jag har en elektrisk skoter, den får inte förvaras i minusgrader så jag har haft den stående på en när-belägen bilskrot. Det är skönt med goda grannar av det slaget, men den står i vägen där så jag kontaktade hjälpmedelscentralen för att höra om det var OK att ha den i mitt kallgarage om jag lyfte ur batterierna. I morse fick jag klartecken, så istället för att göra jul-kort blev jag tvungen att möblera om i garaget. När batterierna är urtagna kan jag inte rubba på 100 kg skoter, så det gäller att ha snöpryttlarna ytterst.
Och när jag ändå var ute och hade kameran skjutklar så var det ju lika bra att föreviga några spår av den flydda sommaren.
Och när jag ändå var ute, så kunde jag ju lika gärna se om det finns några lämpliga kandidater till årets julgran. Jag hittade en vacker välväxt stor gran — plus några mindre som skulle göra sig fint som adventsgranar.

Och när jag kom att tänka på citatet här ovan, mindes jag att jag sparat en "råttlänk" för lite se'n. Den blev jag ju tvungen att leta fram, det visade sig att den passade bättre än jag tänkt från början, eftersom den handlade om klickerträning. Tänk så allt hänger ihop!

Så var den förmiddagen ett minne blott.
Och nu är det dags att tänka på middagen.

Citatet ovan är taget från Robert Burns "To a Mouse"

The best laid schemes o' Mice an' Men,
Gang aft agley,
An' lea'e us nought but grief an' pain,
For promis'd joy!
(The best laid schemes of Mice and Men
oft go awry,
And leave us nothing but grief and pain,
For promised joy!)5 kommentarer:

 1. Åååååååååå, julkort, de ser jag fram emot! Lika spännande varje jul att se vad du kommit på.
  kram från
  Mette

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder!

  Jag började skriva julbrev - ur barnbarnets ögon - och det blev mycket uppskattat, men nu är hon så pass stor att jag inte vet om det blir lika kul att tänka på året ur hennes perspektiv... men jag börjar sällan förrän för sent, så ibland kommer breven i mellandagarna.

  Men - jag tycker själv det är roligare att få brev då, än mitt uppe i rörigt julstök (som alltid blir lite panikartat hos mig.)

  SvaraRadera
 3. Mette,
  Ha inte för stora förväntningar!

  Tack Bloggblad,
  Här stökas inte särskilt för jul - men julkort tycker jag är roligt att göra. Det ger mig en möjlighet att sända varje mottagare en särskild tanke när jag skriver under.
  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Inte urspårad! Bara växling in på nytt spår! Tillfälligtvis!

  SvaraRadera
 5. Problemet är att ideligen dyker upp stickspår.
  Margaretha
  den enkelspåriga

  SvaraRadera