och ytterligare några månader
Peasant Woman Peeling Potatoes
Recept mot januari:
Tag ett par potatisar
av dem som du tog upp
en lördagseftermiddag
i augusti
Riv dem grovt
Bred dem tunt
i pannan
grädda på svag eld
tills du får en gyllengul
lätt frasig råraka
Strö kummin över
av den vilda
som du fann vid gamla vägen
Servera med en matsked
rörda lingon
plockade på väg från badet
Ät
med en färsk förnimmelse
av solstek på sjösvala ryggen
av humledunder
gulsparvsvisshet:
allt-kom-mer-till-baks-i-
gen
Bra januarirecept! det har varit en kamp, men nu är det väldigt snart februari, som åtminstone är en kort månad. Mitt januarirecept i år har helt enkelt varit en sträng order till mig själv att rycka upp mig. Förra januari var helt håglös, med för mycket skräpmat och skräp-TV. I år har jag i alla fall vunnit en halv seger över januari, med hjälp av barnbarn, böcker, matlagning och akvarellmålning.
SvaraRaderaKarin,
RaderaJag har inte mer emot januari än någon annan månad — eller jag kan lika gärna vända på det och säga att jag tycker lika bra om januari som juli — det är inte månader jag gillar eller ogillar — det är vad livet emellanåt bjuder, som kan vara svårt, men böcker finns ju året runt. Och rårakor kan man ju äta när som helst.
Nu har vi ju bara elva tolftedelar kvar att ta oss igenom, innan vi blir av med det här året.
Margaretha
Tack för tipset, inte mycket tid kvar den här månaden, men rårakor är gott alla månader. För det är väl vad de kallas de här pannkakorna?
SvaraRaderaJag bryr mig inte om vilken månad det är, livet kan vara lika jäkligt i juli som i januari.
Scott
Great Scott, varifrån kommer du??
RaderaFolk brukar träta om hur man ska laga rårakor, och om det verkligen är rårakor och inte raggmunk..
Jag ger så mycket som flyger och far i vad som är vad av potatisplättarna.
Ser att vi har samma inställning till livets förtretligheter.
Lev väl!
Margaretha
Vilken fin dikt! Den här jag aldrig läst förut.
SvaraRaderaHelena,
SvaraRaderaJa, jag gillar den. Och tycker att det är ett recept för hela året!
Margaretha