torsdag 19 januari 2012

Trevligt sällskap

Teatime
Jules Ernest Renoux

Min föreställning om trevligt sällskap, mr. Elliot, är ett sällskap bestående av kloka och upplysta människor som har förmåga att samtala; det är vad jag kallar trevligt sällskap.
.............................................................  Jane Austen
       .............................................      ..ur Övertalningen

5 kommentarer:

 1. Så sant som det är sagt!
  Var igår på ett årsmöte med efterföljande ätning där jag satt vid ett bord med folk jag inte kände förut. Samtalet blev livligt och när jag, som hade långt hem, reste mig och tackade för trevligt sällskap blev jag upphunnen vid dörren av en av bordsgrannarna som ytterligare tackade och sa att det var väldigt trevligt att träffas.
  Det är vad jag kallar trevligt sällskap!

  SvaraRadera
 2. Olgakatt,
  Sådana möten kan men leva på i flera da'r.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Tur att man inte träffar kloka och upplysta människor som har förmåga att samtala så särskilt ofta - jag hade säkert både pratat för mycket och sagt opassande saker i detta sällskap. T.ex. pratat om barnbarnen...

  SvaraRadera
 4. Förmåga att samtal är viktigt. Håller helt med. Att ha roligt tillsamanns är också trevligt sällskap. :)

  SvaraRadera
 5. Men Ingrid, det fina i kråksången är ju att det som är trevligt sällskap för en person inte är det för en annan. Trevligt sällskap är ju det där alla kan tala utan hämningar - i ditt fall om barnbarn och annat opassande.

  Anne-Marie,
  Visst är det stimulerande att träffa likasinnade! Vi ska nog vara rädda om samtalet - det som sker i slutna rum - blir det för öppet (som på nätet) har det en tendens att bli urvattnat.

  Margaretha

  SvaraRadera