torsdag 9 juli 2020

Det är inte bara min hjärna

som är dimmig — jag hävdar att även blogger drabbats.

697 Cloudy-brained computer, 2008
Urs Thomas-Kim

Så bloggar jag, liksom många andra, misstänker jag, vidare trots nya blogger — inte för att jag valt det, men därför att det är det enda valet om jag inte vill prova på något annat än blogger, vilket jag är för lat för.
Det mesta är sig likt, men problemen hopar sig om jag vill gå in och ändra något, eller bara skriva färdigt ett påbörjat inlägg. Det slutar ofta med att jag kopierar vad jag redan skrivit och klistrar in det och börjar om på en ny sida. Om det är jag eller blogger som är oresonlig, har jag inte lyckats lista ut, men besvärligt är det. När den här skylten dyker upp
kan jag varken kan spara eller gå vidare. 

Blogging

Don't know if I have no shame
Blogging about who to blame
Tongue in cheek, it’s all the same
Blogging is a losing game

Fond memories now erased
Yet no one has been amazed
As there is nothing new planned
My Brain could sure use a hand

Old posts that cannot be found
Please help and look all around
Got to get a helping hand
Blogging is a futile stand

Not going to lose my mind
Blogging I’m sure that you’ll find
Sometimes, can be so unkind
By those who remain unsigned

Just ignore the silly sods
Watch them praying to their gods
Now you know I have no shame
Blogging is a funny game. 
                        Gordon David

5 kommentarer:

 1. Det där har jag inte råkat ut för. Än... Men allt är verkligen inte bättre efter bloggers förändringar. Och det handlar inte enbart om ovana vid det nya. Men somt är bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viola,
   Hoppas du slipper råka ut för något strul. Några förbättringar har jag inte sett, men är glad för allt som är som förut.
   Margaretha

   Radera
 2. Jag har kört med samma Wordpress-tema sedan start, för snart tio år sedan. Det har kommit förslag att jag ska modernisera temat (alltså inte byta ut det utan bara uppdatera) men när jag gör det blir det så krångligt, att jag har backat tillbaka igen. Nu kör jag den gamla versionen, håller tummarna, men inser att det förr eller senare kommer att behövas en tidskrävande omställning. Det verkar ju inte som om användarvänligheten utvecklas i takt med programvaran i övrigt, tvärtom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Varför ändra på något sum fungerar?
   Jag är rädd för att det inte hjälper att hålla tummarna - har insett att i den här världen ändrar man bara för att få ändra.
   Margaretha
   den
   förändringsobenägna

   Radera
  2. Ja, jag är lika förändringsobenägen, men jag misstänker att mitt envisa fasthållande vid en gammal version kommer att leda till att inget fungerar en vacker dag. Om jag i stället uppdaterar mig medan allt funkar är chanserna större att problemet blir mindre. Så att säga.

   Radera