onsdag 20 november 2019

Grattis Selma!

Selma Lagerlöf
20 november 1858 - 16 mars 1940 
Carl Larsson målade Selma 1908

Jag tror inte att någon av mina läsare svävar i okunnighet om vem Selma var  men brukar ni läsa henne? Om inte, tycker jag att det vore lämpligt i dag på hennes etthundrasextioförsta födelsedag. Hon har skrivit så många korta berättelser som inte kommer att ta allt för mycket tid från att surfa runt på nätet.
I "En saga om en saga" finns tio noveller att välja på.

6 kommentarer:

 1. jag har ett svagt minne av att vi läste om selma i skolan -extra kurs i europeisk litteratur - men det är först de senaste åren jag börjat läsa henne. älskar att lära mig nya (gamla) svenska ord och uttryck. jag nosade nog lite på henne för många år sedan, men då var svenskan för svår.
  och det är till stor del dig jag har att tacka för alla lästips och ordbruk!
  take care,
  love

  SvaraRadera
  Svar
  1. Debbie,
   Vi läste en hel del Selma i skolan, hon har på något vis alltid funnits med mig. Så naturligtvis är jag glad över att du tagit henne till dig! Dessutom är jag enormt imponerad av dina språkliga framsteg!
   Margaretha

   Radera
 2. läst en hel del och Selma har en egen hylla hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hannele,
   Hon är verkligen värd en egen hylla!
   Margaretha

   Radera
 3. Selma var unik och kunde skriva om så vitt skilda saker. Tänk bara på t ex "Gösta Berlings saga" och "Kejsaren av Portugallien" och så lärde man sig lite mer om Sverige genom "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inkan,
   Visst var hon suverän - och hennes böcker håller än!
   Margaretha

   Radera