söndag 8 april 2012

I senaste laget

är det väl att tipsa om lämplig klädedräkt för påsken. 
Easter Fashions for March, 1847

Men det är aldrig fel att ha god framförhållning — så nästa år kanske vi alla kan vara korrekt påsk-klädda.
Får väl tillstå att det inte riktigt är min melodi — i all synnerhet som klädseln ser ut att kräva snörning. Mitt beteende ligger närmare remsan här under, fast första rutan hoppar jag över och går direkt på det gamla invanda och sköna.6 kommentarer:

 1. Jaa, varför skulle man krångla till livet mera än nödvändigt. Andra rutan gäller för min del också

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Presiss Karin,
   När det är så enkelt att hoppa i de gamla ingådda paltorna!
   Margaretha

   Radera
 2. Ännu enklare att lulla omkring i nattsärk och morgonrock som jag gör just nu. Gråvädret inbjuder inte och gårdagstidningen är ännu oläst och Sonja ockuperar knät. Kan man ha det bättre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   Nej, mycket bättre kan man nog inte ha det!
   Hoppas resten av dagen blir lika skön!
   Margaretha

   Radera
 3. Det var tydligen modernt att vara trådsmal även i mitten på 1800-talet. Och den stackars lilla flickan ser ut att vara snörd hon också!

  Jag själv tar alltid på mig samma kläder nästan varje dag - mysbyxor, långärmad T-shirt och cashmerejumper som är för stor och döljer det mesta. Och Schollsandaler.

  Min mamma, som blev 95, klädde sig i i BH och korsett, klänning, strumpbyxor och skor med halvhöga klackar VARJE DAG! Såg henne aldrig någonsin i morgonrock eller långbyxor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingrid,
   Jo, onaturliga kroppsformer har nog alltid varit eftersträvansvärda - ett tag operade man ju till och med bort de nedre revbenen för att få en smal midja. Eller så plattar man till skallen eller har träskivor i läpparna...

   Jag har också känt några sådana personer som inte kunnat tänka sig att visa sig utan makeup och en, efter deras normer, perfekt klädsel.
   Margaretha

   Radera