måndag 30 maj 2011

Tur i oturen

Det börjar likna en jungel här hemma — gräset växer kämpahögt, men jag har haft ett antal goda skäl till att inte åtgärda det. Bland annat har det varit för fuktigt de dagar jag skulle ha haft tillfälle att klippa det. Och den lilla uppskjutardjävulen i mig har varit tacksam för att ha en anledning att inte prova om gräsklipparna startar. Det är min vårfasa, att stå där med en trilskande gräsklippare. (Vinterfasan är att snöslungan ska mopsa sig). Nåväl, i dag kunde jag inte komma på fler undanflykter, jag begav mig till garaget, och kunde snabbt konstatera att den gräsklipparen jag tänkt använda inte ville starta. Ringer den alltid lika trevliga och tjänstvilliga trädgårdsfirman på orten, de kommer på direkten. Under de fem minuter det ta’r för bilen att köra hit, passar jag på att se om åkklipparen är mer tillmötesgående — och det är den. Men jag hinner inte ens köra runt huset innan trädgårdskillarna är här, så jag stänger av klipparen och växlar några ord med gossarna. Medan de lastar på gräsklipparna på sin släpkärra, startar jag åkklipparen för att fortsätta klippningen. Men stänger av den fortare än kvickt när det stiger upp ett stort vitt moln från motorn.
Så även den gräsklipparen fick följa med på utflykten till verkstaden. Tur att de inte hunnit åka, och även tur att jag inte hunnit köra maskinen mer än jag gjorde innan jag stängde av den — risken var uppenbarligen stor att motorn skulle ha skurit.
Så återstår att se om jag får tillbaka maskinerna innan det utlovade regnet är över oss.

7 kommentarer:

 1. En djungelkniv nästa?
  Så börjar det kännas här också...som rena djungeln....och även vår ena gräsklippare har lagt av idag.
  Kanske det är en internationell gräsklipparavläggardag idag, precis som kanelbullens dag osv...

  Karin

  SvaraRadera
 2. Gräsklippare i alla länder förenen eder!
  Ja du Karin,
  Så är det nog, sista maj är nog den dagen då alla gräsklippare reser sig upp och som en klippare, klipper av banden till sina ägare och låter oss beta vårt gräs bäst vi kan.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Gräsklipparstrejk här också...

  SvaraRadera
 4. Gud så träligt! Finns inget värre än när saker inte funkar! Hoppas det fixar sig snart!

  SvaraRadera
 5. Eftersom gräs är det jobbigaste man ha i en trädgård har vi bara en hyfsat liten gräsmatta - som jag gräver upp efter hand och gör om till annat, mest med marktäckande växter som inte kräver lukning eller klippning ideligen. Till klippning har vi därför bara en gammaldags handklippare, det tar ca 10 minuter med den och ger maken litet välbehövlig motion. Dock har jag inte alls såna arealer som du, Margaretha. Hos dig förslår inget annat än rejäla motordoningar. Hoppas de kommer åter i fullgott skick i rappet!

  SvaraRadera
 6. Dålig Margaretha, jag hoppas du får din gräsklippare tillbaka mycket snart! Finns det inte någon som kan göra det gräsklippning för dig, det är alldeles för hårt arbete för dig!
  Ta hand.
  kärlek

  SvaraRadera
 7. Ninna,
  De stackarna ska väl också få semester ibland, även om man tycker att en hel lång vinter kunde räcka. Kanske får vi skaffa får...

  Annkatrin,
  Det går väl an när man vet vart man ska vända sig för att få hjälp (även om det inte är gratis) värre tycker jag det är med alla småproblem som jag inte kan fixa själv - och inte vet hur jag ska få hjälp med. Det är mycket som får vara.

  Olgakatt,
  Med bra klippare tycker jag inte att det är besvärligt, det är jobbigare att ligga på knä och rensa eller gräva eller någon av alla andra tusen saker jag inte gör.

  Julie,
  Jag har faktiskt inget emot att klippa gräs. Då hinner jag tänka många trevliga tankar! Så jag hoppas verkligen att få tillbaka mina gräsklippare i dag.

  Margaretha

  SvaraRadera