måndag 16 maj 2011

Barnmisshandel?Jag har aldrig bevistat en skönhetstävling — varken för barn eller vuxna — men jag har sett presumtiva skönhetsdrottningar i förskoleålder, i fjärde juli parader. Lastbilsflak fulla med småtjejer som mekaniskt vinkar, medan de ser ut som de är på väg till sin avrättning — och förmodligen är det så det känns när de har tävlingen framför sig.
Det är dålig kvalitet på den här filmen, liksom på alla andra filmer jag blev sittandes vid, när jag skulle välja bara en filmsnutt. Att jag började titta på dem berodde på att jag just läste om en mamma som gav sin åttaåriga dotter botox när hon klagade över sina rynkor (!). Britney Campbell och hennes mamma Kerry framträdde nyligen i Good Morning America och berättade om det rigorösa skönhetsprogrammet, som även inkluderade vaxade ben.

Mammorna till dessa patetiska töser, påstår utan undantag att ungarna älskar att tävla — dessutom är det nyttigt för flickorna att lära sig hur man för sig och så är det ju karaktärsdanande med tävlingar.
Jag som ondgör mig över tillgjorda svenska ungar, som ser ut som tonåringar innan de gått ut lågstadiet, och dessutom blir uppmuntrade av mammor och mormödrar i sitt fjantiga beteende — jag borde naturligtvis vara tacksam för att att det inte är fullt så illa här.

11 kommentarer:

 1. Det är barnmisshandel av det värre slaget! En grav kränkning av en människas integritet. Jag blir så etter förbenat ilsken när jag ser hur man använder barn som om de var leksaker och inte människor med egna viljor. Arma småttingar.
  Uffe läste redan för några månader sedan om att man har börjat tillverka smink för treåringar.
  Allt detta för någon fånig bekräftelse av de vuxna, för barnen har inte önskemål om att bli misshandlade. Grrrrrrr....det känns som att jag vill både svära och hoppa jämfota fastän det inte hjälper de olyckliga barnen. För lyckliga är de inte...se bara på ögonen. En själslig våldtäkt är vad det är.

  Karin som upprörs

  SvaraRadera
 2. Så går det när man envisas med att vara stolt över sina barn! Man kan inte vara stolt över en annan människa - man kan vara glad och tacksam för att ha förmånen att känna en människa, men inte stolt!!!
  Hur kommer dessa barn att bli som tonåringar och vuxna? Katastrof med en finne på näsan och 2 hg extra på rumpan? Och dessa eviga fångrin!
  Margaretha
  som även hon
  är upprörd

  SvaraRadera
 3. Var är barnombudsmannen? Kan man få lämna in en polisanmälan? Vad gör socialen? Akut omhändertagande nödvändigt för att förhindra skador för livet!
  Barnsmink, eh? Hörde om barnparfym för några år sedan, lika vansinnigt det.
  Suck...

  SvaraRadera
 4. Har sett en del av de programmen som sänds här från dessa skönhetstävlingar. Man förvånas, förfasas. Jag har inte kunnat låta bli att titta dock. Förutom att det uppmuntrar till ett märkligt ideal och tankesätt så är det oerhörda pengar de plöjer ner i dessa tävlingar. 3-5-åringar bär klänningar som är dyrare än något jag någonsin ägt.

  SvaraRadera
 5. Man premierar det konstlade och onormala. Lär barnen att dom inte duger som dom är.
  Det skulle vara intressant att se hur dessa barn blir i vuxen ålder.

  SvaraRadera
 6. Olgakatt,
  Nog kan man sucka för mindre. Konstigt att de kan framträda i TV utan att någon myndighet ingriper - för även om man ställa upp i skönhetstävlingar, borde det vara förbjudet att ge minderåriga botox.

  Magdalena,
  Det är skrämmande! Så patetiskt att se småjäntorna grina upp sig och vicka på rumpan.
  Men naturligtvis uppmuntras det av alla som tjänar stora pengar på det.

  Renée,
  Tyvärr blir nog många av ungarna precis som sina mammor, utom några få som bestämmer sig för att deras barn inte ska behöva genomlida vad de själva fick stå ut med.
  Det sorgliga är att även här är vi benägna att premiera barns (och vuxnas) prestationer. Man älskar inte sina barn för vad de är utan snarare för vad de gör.

  Margaretha

  SvaraRadera
 7. fruktansvärt!
  jag läste om en 7-åring som blev så ledsen när hennes mamma blev arg för att hon inte vann så hon svalde en hel burk med mammans sömnmedel. rätt åt mamman, men så tragiskt.

  SvaraRadera
 8. hej igen,
  läser du saras blog? idag talar hon om när hon var skönhetsdrottning!!!
  love the swinging pic!

  SvaraRadera
 9. Debbie,
  Fy så hemskt - men det förvånar mig inte, jag har hört talas om mammor som blir rasande på sina döttrar när de inte vinner.

  Nej, jag står inte ut med Saras bloggeri och alla förkortningar, det var länge se'n jag besökte hennes blogg.

  Margaretha

  SvaraRadera
 10. Undrar om jag inte läste att "botoxmamman" miste vårdnaden? För eg är det inte barnen som är patetiska utan föräldrarna, oftast mamman. Ja, inte bara patetiska utan rent av djävulusiska!
  Det är så hemskt att man tappar aptiten!

  SvaraRadera
 11. Aila,
  Det vore för väl om det var så!
  Konstigt om det inte vore så!
  Margaretha

  SvaraRadera