torsdag 18 november 2010

Läget

Så försvann uppkopplingen innan jag hann rap-portera dagens framsteg. Jag tycks aldrig hinna svara på kommentarer, så jag får skriva ett inlägg som jag kan klistra in på bloggen när jag märker att jag är uppkopplad.

Den hygglige mannen från Telia (nåja, från företaget som Telia anlitar) jobbade hårt för att få allt att fungera i går, lagade min kabel och gjorde hundra olika saker som jag inte förstod ett dugg av. Till slut kom han fram till att problemet utanför mitt hus är löst, men det är något skumt med mina datorer - förmodligen något med nätverkskortet.
Just nu är läget så att jag har beställt en router, men misstänker att jag kommer att få problem när jag ska koppla in den. Så jag knallade över till mina goda grannar på bilskroten och frågade om de kände till någon som kunde hjälpa mig. De kom inte på någon, men just då kommer två kunder in, två unga killar — så vi frågade dem. Och ser man på: "jo, min farsa kan hjälpa till" sa' den ene killen! Nu har jag hans telefonnummer och kan ringa i nästa vecka när min router kommer.

Tryckfelen i förra inlägget rättar jag till när jag alla problem är lösta.

7 kommentarer:

 1. Hade någon sagt till mig för tio-femton år sedan att jag skulle känna mig totalt hjälplös när uppkopplingen inte fungerar så hade jag gapskrattat och ansett att denna någon inte var klar i knoppen. Är man slav under tekniken eller?
  mvh R

  SvaraRadera
 2. Hurra! Så fint att du hittade någon som kan hjälpa dig :-)

  SvaraRadera
 3. Instämmer!!!! Min dator och jag gör snart slut! Vi är ytterst sällan på samma våglängd.Är det inte datorn så är det programmen eller uppdateringar eller uppkopplingen etc etc i det oändliga. Bara att starta upp mitt åbäke tar nästan 10 minuter! Jag lovar! På riktigt alltså! Att skaffa en ny kunde väl gå an MEN att få in alla program DET tar tid vill jag lova! Usch jag. Men klara sig utan blogg nu. NIX!

  SvaraRadera
 4. Grattis!
  Vår gemensamma nörd är ute och går med vår kossa:D.
  Snart kanske du får ordning på datoriseringslivet.

  Karin
  som önskar lycka till!

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att du fick en kontakt :-)

  Nu har jag lärt mig ännu ett ord: router. Inte vet jag vad det betyder förstås...

  SvaraRadera
 6. Hoppas att alla dina datorproblem snart är lösta för gott. Ibland undrar jag hur livet var utan dator. När jag kom till USA 1997 hade jag ingen dator hemma utan bara på jobbet och där hade vi inget internet. Utvecklingen har gått snabbt minst sagt. På gott och ont.

  SvaraRadera
 7. Inte hann jag kommentera här i morse - och inte nästa gång heller - de kommentarerna gick upp i rök - eller vart nu alla försvunna texter ta'r vägen.

  Jag tror inte att någon av oss hade kunnat ana hur beroendeframkallande datorn och bloggandet är, innan vi blev fast i det.

  Jag håller med Lisette om att det är ett eländes elände att få över allt man har i sin dator till en ny. Hoppas du kan få till det utan allt för mycket vånda.

  Många nya ord lär jag mig - men får nog tillstå att jag inte alltid vet exakt vad de betyder.

  Och utvecklingen går så rasande snabbt, så varje gång man tror sig förstå hur något fungerar så är det omodernt, och det har kommit en nyare variant.

  Margaretha

  SvaraRadera