torsdag 3 december 2009

kanelhjärtan



Till det här oätliga receptet har jag inga mått eller ens proportioner — men gillar du doften av kanel så prova dig fram. Jag gjorde en omgång för tre år se'n, som jag har haft som julgransprydnad. Idag när jag tog fram lådan med hjärtanen och stjärnorna — och de doftar forfarande.

Blanda kanel med äppelmos tills du får en "deg" som går att kavla ut.
Ta' ut figurer med kakmått.
Gör ett hål för ett band eller tråd.
Låt torka.
Häng upp!

Jag har kommit fram till att det är bäst att inte göra för stora eller komplicerade "kakor".



3 kommentarer:

  1. O, det ska jag prova, jag älskar kanel!
    kram från
    Mette

    SvaraRadera
  2. Nu har vi köpt kanel och ska börja. Jag köpte tre stora påsar, tror du det räcker? Äppelmos har vi, farmors goda.
    kram

    SvaraRadera
  3. Mette,
    Bra, då kommer du att tycka om de här figurerna!

    Pella,
    Nästan synd att använda gott mos! Jag tog, visserligen hemgjort, men slätt osötat.
    Börja med bara en påse och se hur mycket det räcker till. Blanda ner en sked mos i taget. Minns jag rätt så räcker en påse långt.
    Berätta hur det går.

    kram,
    M

    SvaraRadera