tisdag 29 december 2009

Te under björkarna

får nog vänta några månader. Just nu är det -24,6° — och lika vackert nu på kvällen med månskenet som det var på da'n med den lågt stående solen. Men jag får nog tillstå att jag uppskattar sommarkvällarna i trädgården mer än braskvällarna.

Min lektyr är minst sagt blandad — jag varvar konst-böcker med en av bibliotekets avlagda böcker: -"Strindbergs systrar berätta om barndomshemmet och om bror August". Boken är tryckt 1926 och på försättsbladet finns en lapp inklistrad som berättar att man läste boken i A.B.F.s studiecirkel 1928-1929, och så namnen på deltagarna — bara karlar!


Dessutom så har jag börjat på "Charlotte's Web" av E. B. White, en av mina favoritförfattare, och inte bara när det gäller barnböcker, jag återkommer med jämna mellanrum till hans essäer. "Charlotte's Web" finns översatt till svenska, men jag minns inte vad den har för svensk titel, och jag rekommenderar den till såväl vuxna som barn! Den är illustrerad av Garth Williams, som också har illustrerat Laura Ingall Wilders böcker.

4 kommentarer:

 1. Är Charlotta en spindel som har en gris till vän? I så fall läste jag den som flicka, men jag minns inte nu den svenska titeln. Ska grunna lite!

  SvaraRadera
 2. Grisen hette Wilbur, kommer jag ihåg nu.

  SvaraRadera
 3. Magga,
  Maggan,
  Jag kollade just på adlibris, boken heter "Min vän Charlotte" på svenska (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=912966568X) och kostar 85 kronor. Något att lägga på lager tills barnbarnet blir tillräckligt gammal!
  Margaretha
  Ja visst hette han Wilbur!

  SvaraRadera
 4. Jag stammar vanligtvis inte och förstår inte varifrån Magga kom. Kanske dags för dagens första tupplur.....
  M

  SvaraRadera