NÅGRA PRAKTISKA RÅD
I JULSTÖKET
eller huru med
SLAKT, KORFSTOPPNING
m.m. kan förfaras,
därtill en blygsam anvisning å
GRÖTRIM
Man tager som vanligt vad man haver,
Och vore det också en sko som skaver:
Med vänstra handen håller man skon
och plockar med högra ur skon en kalkon.
Sen tar man sin röda tomteluva:
Ur luvan plockar man fram en duva,
en fridens duva, stor som en höna:
Hon bär i näbben en kaffeböna.
Sen lyfter man på sitt gråa skägg
och plockar där fram ett nyvärpt ägg:
På detta ägget lägger man hönan.,
kalkon, däremot på kaffebönan.
Man tar åter skon och doppar i grytan
och genast samlar sig flottet till ytan:
Då kastar man också sig själv i spadet
och grisen skall stiga som nyfödd ur badet!
På grisen sätter man tomtemössan.
Sen går man i kammaren och hämtar bössan:
Av grisen blir korvar vid första skott.
Vid andra skottet blir grytan karott.
All gröt i karotten är kokad på mandel,
på idel mandel från Sjögrens handel.
Dock finns för såna som tror på skrömt
innerst i gröten ett risgryn gömt.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar