fredag 29 april 2016

Minns ni

nätkassarna i nylon?
Det finns gott om nätkassar på nätet, hemknutna och virkade, eller bortgjorda i syntetmaterial — men jag blev en aning förvånad över att jag inte hittade en enda bild av den här vanliga 60-tals varianten. Praktiskt taget varenda människa hade ju ett antal sådana — kanske inte så vackra, men slitstarka, lätta och färgglada. För de fanns i många färger, när jag ser kassar av det här slaget så tänker jag alltid på en av killarna i klassen som hade en kycklinggul dito som skolväska. Jag hade förmånen att gå i en skola där ingen brydde sig om huruvida vi var "rätt klädda och medförandes rätt accessoarer".
Jag har ingen aning om var dessa kassar tillverkades, eller hur länge de fanns på marknaden.

4 kommentarer:

 1. OM jag minns!!! Handtagen med plaströr för att inte skära in i handen då kassen lassades full. Jag minns. Kanske finns t o m någon kvar någonstans i gömmorna. Precis som din fina. Finemang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viola,
   Det finns nog många nätkassar undanstoppade i många hem. Jag har säkert fler, men var?
   Nu för tiden när vi inte ska använda plastkassar, är det kanske dags att plocka fram sina nätkassar. De väger ju snudd på ingenting, är lätta att ha i en väska eller till och med fickan.
   Fast jag har rejäla, och urgamla, shoppingväskor, när jag handlar.
   Margaretha

   Radera
 2. Visst minns jag dem - jag hade en gul, precis som din klasskompis. Men har den inte kvar. Jag är nog litet mera feng tjohej-aktig än du. Eller så har jag flyttat fler gånger....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   Kanske båda delarna.
   En av kassarna, en grå, hade jag i många år när jag tvättade småprylar - tråcklade bara ihop den med långa stygn vid varje tvätt. Det var innan man kunde köpa påsar avsedda för ändamålet.
   Margaretha

   Radera