måndag 3 december 2012

Ockupanterna är här,uppenbarligen själaglada över att ha funnit en vinterbostad. Men frågan är om det inte rådde en viss förstämning i muskolonin i natt, när deras, förmodligen yngstaste, minstste och gulligaste medlem, blev till nattmat åt älsklingen.
När det är -20° ute, är det gott att krypa ned i sin varma säng med en katt på kudden, som spinner mig till sömns — och som garanterar att inga söta små möss kommer på tanken att dela säng med oss.

10 kommentarer:

 1. Vilken lycka att Åskar sköter nattjouren!
  Behändigt för honom att maten kommer in;)

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin,
   Ja, han är en påpasslig herre - som först slängde musen i min toffel. Men då sa jag ifrån!
   Han uppskattar att bo i skafferiet - i all synnerhet som han höll på att skrämma livet ur mig i förra veckan genom att vara borta lääääänge. När han kom hem smög han in, öronen låg ned och pälsen stod på ända och han tittade sig misstänksamt omkring. Se'n dess har han inte varit ute - och det beror inte bara på kylan. Första natten efter äventyret låg han som klistrad på min bröstkorg.
   Margaretha

   Radera
 2. I Malenas stall och i boningshuset som stallet hör till firar mössen triumfer i vinter. Den sista katten har tagit slut och G vågar inte skaffa ny pga sin "kattätande" hund (den har förvisso inte ätit nån ännu men hon är rädd för det). Så nu gäller slagfällor och räkningen är redan över 100 möss... Hunden är tyvärr ingen musjägare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   Var just upp en sväng på övre våningen - höll på att bli omkullsprungen av Åskar som kastade sig över ännu en familjemedlem hos familj Mus.
   Frågan är om det hjälper med EN katt. En råtthund skulle kanske var bra, både för mig och i ditt stall. Fast älsklingen skulle nog flytta hemifrån, om det kom en jycke till familjen.
   Fällor klarar jag inte av...
   Margaretha

   Radera
 3. Tur att du har din Åskar. :) Skönt att veta att han håller ordning och ser till att mössen inte kommer in i sovrummet.
  Brukar han också ge dig "presenter" med halvt levande/halvt döda djur? Det gjorde de katterna som Michael och jag hade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne-Marie,
   Ja, hur skulle jag klara mig utan Åskar!
   Han är en mycket generös kille, som ofta kommer stickande med presenter! Särskilt när jag är i sommarhuset och sover på balkongen - då blir jag serverad på sängen.
   Margaretha

   Radera
 4. Här åks det kana i väggarna på nätterna och katterna har övergått från sork- till musdiet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ninna,
   Om de små liven ändå stannade I väggarna!
   Inte kan det vara många kalorier i de pyttesmå möss jag har sett älsklingen fånga.
   Margaretha

   Radera
 5. å ja 20 grader och en spinnande katt! Skönt också då risken för fästingar är över ,...halva året utan sängkatt.
  Jag gillar dina retro -bilder !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till bastmattan Candelia! Hoppas du har tjocka sockor på dig - en bastmatta förslår inte långt i den här temperaturen.
   Fästingar skulle jag kunna tänka mig att leva utan - ändå har vi inte lika gott om dem här, som i skärgården, där jag har sommarhuset.
   Tur att det finns gott om fina bilder på nätet, nu när jag sedan länge, lever utan kamera.
   Margaretha

   Radera