torsdag 2 november 2017

Visst har jag en tevagn,

flera stycken förresten.
Teatime

Och te dricker jag ju.
Och dukar har jag i parti och minut, stora dukar, små dukar, dukar med tryck, broderade dukar, hemvävda dukar, bortgjorda dukar, fläckiga dukar och dukar som aldrig använts. Fast om det finns någon tevagnsduk är jag inte säker på — det vill säga, dukar i rätt storlek för att läggas på en tevagn, finns det säkert. 

Och i dag hittade jag en halvfärdig tevagnsduk i en låda, jag har ett svagt minne av att jag sett mor brodera den. Säkerligen är den från tidigt 60-tal, och frågan är om jag kommer att avsluta den — och sedan använda den. I så fall får jag nog frigöra någon av mina befintliga tevagnar från papper och böcker. Små tevagnar är nämligen perfekta att förvara sådant på som man vill kunna flytta med  sig. Följaktligen har jag en för vävrelaterade papper och böcker, en annan för sådant jag läser för tillfället och en med datorpryttlar. Den senare skulle jag säkert kunna evakuera och nyttja som tevagn, för varför gamla disketter och CD:ar ska få ta upp plats som jag kan nyttja till något bättre kan jag inte svara på.
De andra oavslutade broderierna har återtagit sina platser i lådan vad jag ska göra med dem får jag ta ställning till en annan dag.
Nu stänger jag av datorn och broderar.

 

6 kommentarer:

  1. I mitt hem fanns en tevagn, oklart vart den tog vägen. Men jag har en, jag också, inköpt på Förmedlingscentralen för en billig peng.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Olgakatt,
      Du vill kanske gå med i min syjunta och brodera en duk till din vagn ‽
      Margaretha

      Radera
  2. jag har lite saker som min mor har gjort

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hannele,
      Är du lika nostalgisk som jag, så kan du inte göra dig av med de sakerna!
      Margaretha

      Radera
  3. Jag med! Stolt innehavarinna av tevagn. Fast bara en, men den är helt oumbärlig som förvaring för alla mina akvarellfärger och tillbehör. rullbar, så att det är lätt att förflytta sig i lägenheten till platser med lämpligt ljus. Men om jag ska få användning för alla fina smådukar som min mor och moster broderat blir det nog att skaffa ytterligare en tevagn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. kanske skulle de kallas för pryttelvagnar istället för tevagnar.
      Jag kom just att tänka på att jag har en hopfälld vagn ståendes i farstun, kanske dags att fälla ut den. Men jag vet ju att när jag står där med den vanliga muggen i handen, så känns det onödigt att duka med ärvd duk och ärvt porslin, för något som snabbt går över.
      Men jag lovar att göra det när du kommer på besök!
      Margaretha

      Radera