måndag 20 mars 2017

En tröja åt jycken


Jag skulle aldrig komma på tanken att klä på ett husdjur kläder, om det inte fanns mycket goda skäl — men aldrig av modeskäl! Men här läser jag om något som förefaller vara ett fullgott skäl.
Att vissa hundstall har svårt att hitta hem till svarta hundar (det gäller även katter), har jag läst om tidigare. Så nu har några skotska damer kommit på att med färgglada tröjor har även de mörka hundarna lättare att få nya hem.

5 kommentarer:

 1. Haha! Det finns hundar som absolut inte tål att ha saker på sig. Och det finns de med tjock, dubbel päls som verkligen inte behöver det. Men jag tror många hundar tycker det är rätt okej att ha en tröja eller ett täcke på sig när det är kyligt ute (min gamla skrutthund med artros och ledbesvär verkar rätt tacksam för sitt termotäcke). Jag skulle gärna sticka en hundtröja som projekt. Stickat är ju lätt att bära för dem också eftersom det har lite naturlig stretch i bästa fall också. Däremot gillar jag inte hundkläder för dekorationens skull, speciellt i varmt väder, i äckliga syntetmaterial och som hindrar hundens rörelser. Sånt finns det också en del här. Bort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS. Och, ja, om det handlar om att "mjuka upp" svarta hundars image så de kan hitta ett hem är det förstås ett behjärtansvärt projekt!!! Tyckte hunden på bilden var snygg i sin tröja.

   Radera
  2. Annika,
   Vi tycks vara överens - det krävs ett gott skäl för att klä på ett husdjur.
   Och jag kan inte se något gott i att färga sin pudel rosa eller ljusblå, eller att ha diamater på halsbandet - hundens alltså. Förresten hör jag till tråkmånsarna som inte ser vitsen med diamanter på människor heller.
   Margaretha

   Radera
 2. Har aldrig tänkt på att färgen kan vara avgörande för att skaffa hund. Men när jag tänker efter är det inte så ofta man ser en helsvart hund. Jag skulle heller aldrig kunna tänka mig att sätta på någon tröja på en hund om jag hade någon.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingrid,
   Har förstått att det där med färgen mycket beror på att i dag när hundstallarna lägger ut bilder på hundarna, så gör sig inte svart på bild. Något jag kan skriva under på, för jag har haft både helsvart hund och katt - och har nästan inga bilder på dem, eftersom det var svårt att ta bra bilder på dem.
   Min pudel hade ett manchestertäcke när han var nyklippt, om det var kallt ute. Men så levde den stackaren inte i en modemedveten familj.
   Margaretha

   Radera