fredag 30 november 2012

Minus fyra grader,

är det tillräckligt för att säga att det braskar? För slaskar gör det ju inte — alltså kommer julen att slaska! Gläd er alla vinterhatare. I alla fall om ni bor i mina trakter  och tar det gamla talesättet med en nypa salt.

6 kommentarer:

  1. Vi har fem grader kallt och hård blåst, så nog braskar det alltid.
    Fin bild!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Karin,
      Ja, då återstår det bara att se om Anders lyckas spå rätt i år.
      g'natt säger
      Margaretha
      som inte har
      någon snö alls

      Radera
  2. Ja visst ja! Det där hade vi alltid koll på förr i tiden och det brukade stämma. Då får vi se hur det blir i år. Går bra vilket som för min del, men om jag verkligen fick bestämma hade jag nog hellre sett lite braskande kring jul...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Karin,
      Jag tycker snö är vackert, men jag gillar inte att flytta på den - och kyla är jag gärna utan.
      Men vädret är, tack och lov, inget vi kan göra något åt. I så fall skulle det säkert orsaka krig, när en vill ha ett väder och en annan ett annat.
      Margaretha

      Radera
  3. Tror att det gamla talesättet (som kanske stämde förr) inte alls kanske stämmer nuförtiden. Läste precis på DNs nätupplaga om det hårda vädret med snö. Och som vanligt blev det kaos i Stockholmstrafiken. Varje år, trots att alla vet att det kommer och folk har dubbdäck. Mysko.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anne-Marie,
      Enligt SMHI (http://www.smhi.se/kunskapsbanken/meteorologi/anders-slaskar-julen-braskar-1.4196) är det bara ett trevligt talesätt. På vissa ställen i landet, stämmer det för det mesta - på andra aldrig - det beror på det geografiska läget.
      Ja, det är knepigt att man i vårt klimat inte är bättre förberedd.
      Margaretha

      Radera