fredag 28 september 2012

Matteus 13:12

Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.

Prinsessa med slända, 1896
Hanna Pauli

Ser i bladet att landets konung varit i Trollhättan, med sig hem har han en present åt sitt barnbarn — en leksaksbil från Saab.
Varför i all världen öser man prylar över en familj som har råd att köpa allt de vill ha — och lite till?
Vore det inte bättre för alla parter, om de som tänkt sig att ge bort något, istället planterar si eller så många träd i VI-skogen, skickar en container med leksaker till ett barnhem, skaffar sig fadderbarn, bekostar en läkare i ett läkarlöst land, ger pengar till forskning eller något annat som kommer mänskligheten till godo. Allt detta kan man ju göra i kungafamiljens namn. 8 kommentarer:

 1. Precis! Jag har retat mig på alla dyrbara presenter många gånger. Kommer ihåg när de samlade till en sommarstuga åt en av ungarna.
  Mette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flette-Mette,
   Visst sticker det i ögonen, när man vet hur svårt många har det.
   Och visst minns jag sommarstugan - det var när jag skulle köpa verkstad, och jag funderade på att gå ut med ett upprop och be varje svensk skänka mig en krona - det hade räckt till en tjusig verkstad!
   Margaretha

   Radera
 2. Håller fullständigt med!
  Undrar vad kungafamiljen gör med alla gåvor och presenter? Lämnar en del till second hand-försäljning? Spara dem torde vara omöjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viola,
   De har ju en stor kåk (eller flera) att förvara prylarna i. Det behövs säkert en heltidsanställd för att damma och diarieföra alla gåvorna. Kanske mikrofilmar man, och slänger...
   Margaretha

   Radera
 3. Haha, jag virkade en grytlapp åt drottningen när jag var åtta år och fick ett fint tackbrev!
  kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ellen,
   Och du har förstås brevet kvar!
   Det måste ha varit Louise?
   Margaretha

   Radera
 4. Man lyder ju bara bibelordet.....

  SvaraRadera