onsdag 24 februari 2010

Det går utför med posten

Posting in Scotland, 1805
Charles Lorraine Smith
.


Tvåtusen personer måste sluta på pos-ten — en fortsättning på förra årets nedskärningar då fyratusen anställda blev tvungna att lämna sina arbeten.
Posten går med förlust eftersom kun-derna sviker. Tacka 17 för att de sviker när det kostar en förmögenhet att skicka både brev och paket.
Allt var inte bättre förr, men posten var det. Jag saknar den tiden då jag kunde skicka ett paket utan att bli ruinerad. Då kunde jag skicka en bok eller en liten struntsak för att muntra upp vänner — nu överstiger ofta portot presentens värde många gånger om.

Jag håller med Ingemar Unge, som för många år sedan sa' att posten ska inte gå med vinst — de ska gå med post!

6 kommentarer:

 1. Och lika förbaskat ska ägarna dela på 1.400.000.000 kronor.
  Jag gav 25 år av mitt liv till Posten, nu är det drygt 10 år sedan jag slutade.
  Den guldmedalj jag fick sålde jag på Tradera för ett par månader sedan. Ett genomtänkt beslut.

  SvaraRadera
 2. Skaffaren,
  Ja, de stackars fattiga ägarna som sliter och släpar måste ju få sitt!
  Har en känsla av att det är med posten som med sjukvården - de som gör jobbet, sliter nästan ihjäl sig för att det ska fungera. Se'n sitter det några inkompetenta klåfingriga personer i toppen och förstör allt.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. Det börjar bli allt mera jag inte förstår. Dom säger att det skickas allt färre brev. Jaha, men alla paket när nu näthandeln exploderar, dom sålde man ut till privata firmor så att man nu ska kuska hit om ens paket kommer med den firman, eller dit om det kommer med en annan.Som sagt, det är mycket jag inte längre förstår, det är kanske demensen...

  SvaraRadera
 4. Olgakatt,
  Det är inte meningen att vi ska förstå. Det är lättare att styra ett folk som inte förstår.
  Margaretha
  som inte hade vilja nog att förflytta sig med tankens kraft - kanske får leta fram kvasten...

  SvaraRadera
 5. Som jag sa en gång för några år sedan: Det är inte konstigt att portot är så dyrt när det tar så lång tid för ett paket att komma fram.

  SvaraRadera
 6. Ja, vi har också konstaterat att det är billig förvaring av brev och paket under längre tid. Ibland ta'r de försändelserna på långresor också.
  Margaretha

  SvaraRadera