onsdag 10 juni 2009

Hummel mummel och blommiga minnen

Eftersom min dator inte låter mig komma åt mina egna
humlebilder har jag lånat denna från
www.bumblebee.org.
En mycket intressant sida!
0
Står under caraganan och lyssnar till humlorna som tycks ha stämt träff där. Caraganan som har blivit ett litet träd på de drygt 20 åren det stått vid källarkullen mellan azalean och syrenen. Den blev över när vi planterade en häck och har fått utvecklas fritt utan att trängas.
Vandrar runt i den nymornade trädgården och tänker på hur en trädgård man haft i många år blir som ett slags minnesalbum. Snart sagt varenda buske och planta är förknippad med vänner eller händelser.
0
0
Den vita rosenbusken fick vi från goda vänners trädgård, den blommar i mitten av juni – när min väninna Katarina levde hörde nyutslagna vita rosor till födelsdagsbuketten den 11 juni.
0

0
Eftersom det var min far som skötte trädgården så påminner naturligtvis alla växter på ett eller annant sätt om honom – jag minns för det mesta när han kom hem med en ny planta eller hur han sådde och drog upp växter som nu är stora. Några av våra pioner kommer från vänners trädgårdar men trädpionen är en köpeväxt.
Krypginsten kämpar tappert mot ogräset som inte fanns där på fars tid.
0


Det fanns inga rödfibblor i trädgården när vi flyttade hit, men vi kom att tala växter med några män som jobbade på banan (järnvägen som då gränsade till trädgården). En av dem berättade att det fanns rödfibbla på en annan sträcka av banan, och några dagar senare stod det några plantor på trappen. Mannen har vi inte sett till se'n dess, men rödfibblorna frodas.



Rosentryn var en morsdagspresent för länge se'n och fatet en gåva från en keramiker.
0

0
Magnolian håller på att slå ut, den kom med hem från ett besök i någons trädgård - en trädgård som ligger i en betydligt varmare växtzoon. Men den har klarat sig fint, den växer rakt under mitt sovrumsfönster och är nästan uppe vid mitt fönster nu. När jag tittar ut i juninatten är den alldelses vitprickig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar