söndag 11 januari 2015

Nu grönskar det

i julriset — lagom till trettonhelgen. Än har jag inte tagit ställning till om Åskar och jag ska dansa kring riset, och plundra det.
 Men luciorna (utbrända, så här här efter helgerna) och lite småplock har återvänt till sin garderob  ur vilken de kommer ut en gång om året, utan att det förefaller vara alltför traumatiskt för dem.

8 kommentarer:

 1. Aldrig har vi haft så lite julpynt som i år, men de röda dukarna och kuddarna gav rejält med julstämning ändå. Så skönt att ha fått bort det nu, även om jag gillar julen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggblad,
   Här har vi aldrig pyntat särskilt mycket, och i år blev det bara luciatågen och julriset. Räcker bra åt mig - och nu känns det julen förfärligt avlägsen.
   Nu vill jag ha tussilago!
   Margaretha

   Radera
 2. På tisdag, Knut, då åker julen ut! Och i morgon blir det nog lutfisk till middag......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,
   Då vet jag vad ni får till middag i dag - och jag vet med säkerhet att jag inte får detsamma. Vad jag får, återstår att se.
   Hoppas ni har elektricitet, så ni slipper äta rå fisk.
   Margaretha

   Radera
 3. top of the mornin'!
  hoppas att du inte har lika kallt och snöigt som vi. det tog oss tre timmar att köra från flygfältet till sis igår. det brukar ta drygt en timme.
  vi slängde ut julen före nyår när vi reste vår väg, men så fina lucior som du har, har vi inte.
  just nu behöver vi grönska, ska köpa blommor så fort jag kan köra till affärerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Debbie,
   And the rest of the day to yourself.
   Hörde från Donna att vägarna är besvärliga hos er.
   Min snögubbe har inte varit här, så jag vågar inte ta ut bilen, hoppas det töar innan veckan är slut, för jag måste till byn snart. Det är svårgånget, men jag tror att jag ska fösa ut mig själv, nu när lappvantarna slutat att falla, och temperaturen stigit. Ser fram emot att komma hem igen!
   Margaretha

   Radera
 4. Fast visst ser hon lite förskräckt ut, ängeln eller lucian på bilden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo,
   kanske skulle jag se lika sammanbiten ut om jag visste att jag skulle förvisas till garderoben, och inte släppas ut igen på nästan ett år.
   Margaretha

   Radera