Räfflat handtag på frysen. Det måste vara någon som aldrig behöver göra rent i köket, som tänker ut ett sådant.
Jag har tillbringat en stund med en bordskniv och fuktig trasa, men vet att jag snart får göra om det. Nej, jag tvättar inte händerna innan jag ska öppna frysen.
Rännan kring spisen, har naturligtvis en funktion att fylla, men på somliga spisar finns en "pip" på ena sidan. Det underlättar väsentligt. För skräp i den där rännan har jag varje dag, medan jag aldrig tror att något har kokat över, så till den milda grad att jag haft nytta av diket.
Kök och badrum är fyllda av den här sortens hustruplågare, vilket torde betyda att det fortfarande är män som tänker ut hur vi ska ha det i våra hem. Och det måste väl också betyda att det inte är de männen som sköter städningen.
Om jag har fel, och även kvinnorna ägnar sig åt den här sortens formgivning, så har just de kvinnorna förmodligen städhjälp.
Ha! Jag har samma problem med mina spisknappar som någon räfflat, förmodligen i tanken att det skulle vara greppvänligt, förmodligen samma som inte sitter med Super 10 och en tandborste för att få det rent.
SvaraRaderaMagdalena,
RaderaDet är nog mer regel än undantag, med lortgömmor och svåråtkomliga vinklar och vrår. Konstigt, för jag tycker att man talat om det i sååå många år - men inget händer.
Jag får högst tillfälliga och snabbt övergående ryck, när jag kastar mig över smutsen - och då brukar det vara mycket lönande!
Margaretha
Ack, ja. A neverending story. Snarast verkar det bli värre fast städkostnaderna är en betydande del av fastighetsskötsel. Men inte ens i offentliga sammanhang har man lyckats utrota lortgömmorna. Gudrun Linn skrev en doktorsavhandling om hur svårt det är att städa toaletter, för länge sedan. Och hon är fortfarande bekymrad: http://www.arkitekt.se/s30352
SvaraRaderaKarin,
RaderaJa, jag minns den doktorsavhandlingen, sorgligt att det inte tycks ha hänt särskilt mycket sedan dess. Och jag hyser inget större hopp om att det ska bli så mycket bättre.
Margaretha
När jag bodde i lägenhet för ganska många år sen hade vi gemensamt torkrum i källaren. Jag nådde aldrig upp till tvättlinorna när jag skulle hänga tvätten utan fick stå på en liten pall.
SvaraRaderaIngrid,
RaderaSå typiskt - men så länge arkitekter och byggherrar betraktar sig som normgivande kommer det så att förbli - i all synnerhet som de förmodligen inte städar, eller nyttjar tvättstugan själva.
Margaretha
Vi håller på att göra om vårt badrum, äntligen, jag tror att vi har tänkt på allt, och hoppas att det ska bli mer praktiskt än förr. Gästtoan som har en urgammal toalettstol ska få ny, på ett sätt synf för den har vackra dekorationer, inuti!
SvaraRaderakram från
Mette
Mette,
RaderaOh, en sådan där toalett där det man presterat hamnar på en avsats, så man kan beskåda det? Ni kanske kan spara toalettstolen som vanlig sittmöbel?
Det kan vara knepigt att göra gamla hus städvänliga.
Margaretha
Ja, hur många gånger har man inte tänkt på det. Alla små lister och "dekorationer". Bara tvättmaskinerna i den gemensamma tvättstugan!!! De skulle kunna vara helt släta. Inte smuts, tvättvatten (gummidragspelet just innanför tvättluckan), tvättmedel o andra gömmen för avlagringar o rännor. Folk drar av med trasor, men kommer inte åt.
SvaraRaderaOch golvet!
60-åriga tanten som värnar om tvättstugor:)
60-åriga tanten,
SvaraRaderaJa, och ännu värre är det förstås när man delar tvättstuga med andra. Sin egen skit kan man kanske stå ut med - men knappast med hela hyreshusets!
Om alla formgivare av köks- och hushållsmaskiner, var tvungna att arbeta som städare ett halvår, innan de blev färdiga med sin utbildning, skulle vi kanske få bättre hem och maskiner.
Margaretha