tag:blogger.com,1999:blog-1735607038531483282.post929909908717625376..comments2024-03-28T19:51:07.901+01:00Comments on PÅ LIVETS TRASSLIGA BASTMATTA: Kulinariska pulveremhttp://www.blogger.com/profile/01463254055979575950noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1735607038531483282.post-7403226155182530852013-01-20T16:43:15.427+01:002013-01-20T16:43:15.427+01:00Debbie,
Hur i all världen kunde jag glömma dessa t...Debbie,<br />Hur i all världen kunde jag glömma dessa två nödvändiga ingredienser!<br />Har faktiskt bakat en kaka en gång, med coca-cola - smakade inte annorlunda än kakor utan. <br />Och just i dag har jag stått och begrundat (med förstoringsglas) innehållsförteckningen på en ask philadelphiaost. Det händer att jag använder slik ost i efterrätter, men jag har svårt att förstå alla maträtter med den - ärtor, majs, lök...<br />Margarethaemhttps://www.blogger.com/profile/01463254055979575950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1735607038531483282.post-80854032189667150932013-01-20T11:54:22.202+01:002013-01-20T11:54:22.202+01:00du gömde philadelphiaost och coke!du gömde philadelphiaost och coke!debbienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1735607038531483282.post-10693655062398088422013-01-19T09:31:10.604+01:002013-01-19T09:31:10.604+01:00Karin,
Jag som tycker att dessa hemmamammor alltid...Karin,<br />Jag som tycker att dessa hemmamammor alltid stressar från det ena till det andra. Ungar ska hämtas och lämnas, man ska läsa högt för tanter på äldreboendet, träffa lapptäckesdamer i kyrkans lapptäckesgrupp, sy kostymer till Halloween och så vidare i det oändliga. De om några skulle väl behöva pulver med äggpulver i. Fast det vete 17 hur mycket tid man egentligen sparar. Kommer inte ihåg antalet minuter, men jag har läst att man tagit tid på kakor gjorda på pulver och på traditionellt bakade - det lär inte vara någon större skillnad. Formar ska plockas fram och smörjas, bunkar och skedar behövs till båda sorternas kakor.<br />Margarethaemhttps://www.blogger.com/profile/01463254055979575950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1735607038531483282.post-24921440562075456462013-01-19T09:24:22.749+01:002013-01-19T09:24:22.749+01:00Olgakatt,
Har inte tänkt på det tidigare, men när ...Olgakatt,<br />Har inte tänkt på det tidigare, men när jag läser ditt svar kommer jag på att det kanske är därför jag tycker så illa om vaniljlukt. Ljus och doftpåsar är naturligtvis gjorda av syntetiska ämnen.<br />Margarethaemhttps://www.blogger.com/profile/01463254055979575950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1735607038531483282.post-262907361507248902013-01-18T18:44:32.680+01:002013-01-18T18:44:32.680+01:00Åh dessa pulverkakor. Som i USA dessutom ofta kräv...Åh dessa pulverkakor. Som i USA dessutom ofta kräver att man ska tillsätta ett ägg, trots att det skulle funka med äggpulver – skillnaden är minimal när det ändå smakar syntet. Jag läste för länge sedan om hur man (återigen i USA) kommit fram till att husmödrarna var undersysselsatta och frustrerade och så kom något ljushuvud på att om man i alla fall måste vispa i ett ägg i kaksmeten, skulle de känna (och säga!) att de bakat den på riktigt.Karinhttp://www.karinenglund.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1735607038531483282.post-20783545059635168422013-01-18T12:46:25.364+01:002013-01-18T12:46:25.364+01:00Just så är det!
Ta t ex vanilj. Vi är så vana vid ...Just så är det!<br />Ta t ex vanilj. Vi är så vana vid vanillin som är tillverkat av granvirke att äkta vanilj inte smakar "rätt" för de flesta idag.olgakatthttps://www.blogger.com/profile/15019974100098447650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1735607038531483282.post-47593559658526911512013-01-17T16:16:29.293+01:002013-01-17T16:16:29.293+01:00Karin,
Så innan man vågar stoppa den i mun, provar...Karin,<br />Så innan man vågar stoppa den i mun, provar man om den studsar!<br />Vilka vanemänniskor vi är. Hade en unge på dagis en gång, som bara åt prinskorv och spenat. Han är en man i staten nu - undrar om hans matvanor förändrats.<br />Margarethaemhttps://www.blogger.com/profile/01463254055979575950noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1735607038531483282.post-43022119658086294492013-01-17T13:34:24.113+01:002013-01-17T13:34:24.113+01:00Att barn och ungdom vänjer sig vid konstgjorda sma...Att barn och ungdom vänjer sig vid konstgjorda smaker och upplever dem mera rätt än de äkta, har även jag varit med om som kock för idrottande ungdomar. Trots att jag stod och trillade riktiga köttbullar, flera hundra, åt dem gillades de inte. Deras tränare berättade att de ville ha halvfabrikatbullar, sådana som studsar om man tappar dem på golvet. <br />Och mycket riktigt, glädjen stod högt i tak...<br />Mina tankar behöll jag däremot för mig själv om vad som var nyttigast<br /><br />KarinÄventyret framtidenhttps://www.blogger.com/profile/09167352420370525154noreply@blogger.com